Töönädalast ja hambaarsti juures käigust

Täna algas minu nädalavahetus ning mul on hommikust alates nii palju energiat olnud, et tuleb seda nüüd ära kasutada ja üks blogipostitus kirjutada. 🙂

Töönädal möödus kohati stressirohkelt kuid üleüldiselt väga vaikselt. Õppida on endiselt palju, kuid võtan asja päev-päeva haaval. 🙂 Hetkel on meil vaja köök korralikult toimima saada, mõned tegelased seal arvavad, et nad on rohkemat kui ettenähtud, mis teeb bistroo töötajate ja meie elu kohati väga tüütuks. Aga küll asjad korda loksuvad. Keskendume praegu sellele, et siia rohkem kliente meelitada – nädala lõpus tähistame iirlaste püha St. Patrick’u päeva ning pühapäeval on turupäev. St. Patrick’u päeva puhul on meil menüüs ja baaris eripakkumised ning lisaks sellele alustasime täna tarretise shottide valmistamisega. Teeme need Iiri lipu värvides: roheline, valge ja oranž. Hetkel on keskmine kiht külmikus settimas, et siis hiljem oranž kiht peale valada. Turupäev kujutab endast iga kuu kolmandat pühapäeva, mil Boulderi linnaosa parki tulevad kokku erinevad pakkujad. Me ise pole sinna veel jõudnud, aga kuulda on, et inimesi on sel päeval rohkem liikvel. Nii otsustasime lõunast alates organiseerida elava muusika esineja ning teeme eripakkumisi baaris. Eks ole näha, kas toimib. Kes tahab meie töistel tegemistel silma peal hoida, siis saate seda teha SIIN.

Paar õhtut tagasi, hambaid hambaniidiga puhastades, kukkus mu hambast välja plomm. Olin esialgu üsna ehmunud, kuna tegu on hambaga, mida on korduvalt parandatud ja oma hammast ongi mul järgi umbes veerandi jagu. Kuna ma aga valu ei tundnud, siis helistasin rahulikult järgmisel hommikul siin ühte hambakliinikusse, kuhu samaks pärastlõunaks aja sain. Peale 5 minutilist külastust ning $110 hiljem sain ma teada, et hambale on vaja krooni, sest hambas on mõra. Kuna minu tervisekindlustus hetkel suuremaid hambaravi kulutusi ei kata, siis polnud see väga valikus, kui ma just $2000 kulutada ei tahtnud. Nii jäigi valikusse panna hetkel uus plomm ning minul muuta oma kindlustuspoliisi, mis siis 12 kuu pärast jõustuma hakkab – siis saab krooni peale panna, ilma et rahakott väga kannatada saaks. Läksin eile tagasi ja 45 minutit hiljem kordagi valu tundmata oli mu hammas korras. Maksin kahe plommi eest (selgus, et kõrvalhambas oli ka plommist tükk kaduma läinud) $360, kuid siinkohal tuleb välja tuua selle, et minu tervisekindlustus kattis kahe külastuse peale kokku ca $200, mis on ka siiski kokkuhoid. Seega siinkohal soovitaks kõigile, kes Austraaliasse kauemaks jääda plaanivad, kindlasti mõne tervisekindlustuspoliisiga liituda. Medicare ehk kohalik haigekassa ei kata tihtipeale selliste juhtumite puhul väga midagi. Hetkel maksan ma oma viisaolukorra tõttu küll kuus veidi rohkem, kui tahaks, kuid kui alaline elamisluba käes, saan ka oma poliisi muuta tasukohasemaks.

Tänasega sain kodu koristatud, pesu pestud, söögid tehtud ning isegi veidi tööasju aetud – töökohas elamise võlud. 😀 Tuju on aga hea, sest nüüd ei pea homme millegi pärast muretsema ning saame oma 2. pulma-aastapäeva nautida. 🙂

Categories: Austraalia, Boulder, Kalgoorlie, Lääne-Austraalia | Sildid: , | 1 kommentaar

Navigeerimine

One thought on “Töönädalast ja hambaarsti juures käigust

  1. Ilusat aastapäeva teile!

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Google photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google kontot. Logi välja /  Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

%d bloggers like this: