Pensionimaksetest

Mäletate, kirjutasin Tasmaaniast lahkudes mida teha kui tööandja ei maksa superannuation ehk pensionikonto makse? Kes ei tea, millega tegu, siis seda postitust saab lugeda SIIT. Tol hetkel jäi asi sinnapaika, kuna abiellusime ja põrutasime oma mesinädalatele ning Daintree’sse kolides lükkasin selle avalduse uuesti esitamist koguaeg edasi.

superannuation

Võtsin end aga umbes aasta või veidi vähem tagasi aga lõpuks kokku ja esitasin maksmate rahade kohta maksuametile avalduse ning jäin ootama. Mõni kuu hiljem saime kirjad, et juhtum on avatud ja hakatakse asja uurima. Vahepeal oli tükk maad vaikust, kui mingi hetk saabus paar teadet ja kirja, et osad juhtumid on suletud (kokku sai tehtud vist 5-6 avaldust, kuna tööandja vahetas tihti firmasid ja selle andmeid) ning sealt pole midagi oodata.

Olin juba olukorraga suht leppinud, et ega sealt enam midagi ilmselt kuule-näe, kui paar nädalat tagasi Lucindas olles sain kirja, et umbes 90% ulatuses sain mina oma pensionikonto maksed tagasi! Isaac sai samuti kirja, et saab vist mingi osa tagasi (umbes 40% ulatuses). Jess! Selles suhtes pole need summad midagi nii olulised praegu, kuna me ei saa seda raha enne pensionile jäämist nii ehk naa kasutada. Kuid suures pildis on see ikkagi oluline, minu jaoks puhtalt sellepärast, et vahel tasub ka nende tuuleveskitega võidelda ning õiglus jalule seada. Üsna muserdav on lugeda, kuidas tööandjad tuimalt välismaalasi ja backpackereid koguaeg petavad ja ära kasutavad. Just sellepärast olengi seadnud endale eesmärgi, et alati uurin järgi oma õigused ning tööandja kohustused, sest on asju mis on seaduse järgi igale töötajale ette nähtud, kuid millest paljud üldse ei teagi. Väike win! 🙂

Categories: Austraalia | Sildid: , , , | Lisa kommentaar

Navigeerimine

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Google photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google kontot. Logi välja /  Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

%d bloggers like this: