Nädalavahetuse juttu ja pilte

Reede hommikul ärkasin 4.45 selle peale, et printer hakkas elutoas häälitsema ning hetk hiljem jäi laetuulik seisma. Selge – elekter on läinud. Hakkasin Isaacit üles ajama, kui ta juba jõudis öelda, et lähme vaatame, mis toimub. (Uskumatu, kuidas tavaoludes ei paneks voolukatkestust vist üldse tähelegi, kuid siin registreerime igasuguse erinevuse tavapärastest häältest isegi läbi une. :D) T-särk selga, lühikesed püksid jalga, taskulamp kaasa ja ratta selga. Generaatorid asuvad majast umbes 2 minuti rattasõidu kaugusel sissesõidu tee alguses. Kohale jõudes tuli välja, et olime unesegastena ju võtmed kaasa unustanud võtta. (Generaatorid ja akud asuvad väikeses poollahtises tellistest “kuuris”, mille ümber on traataed.) Isaac väntas tagasi tuppa ja tuli hoopis autoga tagasi. 😀 Suurem ehk peamine generaator oli seisma jäänud ja käima me seda uuesti ei saanud. Õnneks käivitus varugeneraator, kuid sellega olid juba eelnevalt väikesed probleemid, mida mehaanik teisipäeval kontrollima pidi tulema. Selleks hetkeks oli probleem igatahes ajutiselt lahendatud, tulime tuppa tagasi, Isaac jättis mehaaniku telefonile teate ning kobisime tagasi magama. Kell oli 5.15.

Mehaanik helistas meile tagasi 7.20 ja oli siin 8.15 (ta elab teisel pool jõge, meist umbes 40 minuti sõidu kaugusel). 5 minutiga oli probleem lahendatud – kütusefilter oli ebakvaliteetsest diislist sodi täis läinud ja umbes, mistõttu generaator ei saanud piisavalt kütust. Ümbruskonnas olevat sama probleem olnud ka teistel kohtadel – kellel oli vesi diislis, kellel diisel sodi täis. Kahjuks on meil siin ainult üks pakkuja, kes kütuseteenust osutab, seega ei saa valiv olla. No mis seal ikka, probleem on lahendatud – vähemalt nii me arvasime.

Paar tundi hiljem oli elekter jälle läinud ja selge, et probleem on kusagil mujal ning tuli mehaanik tagasi kutsuda. Õnneks on ta üsna muhe sell ja sõnapidaja, seega oli ta umbes tunnike hiljem jälle kohal. Peale põhjalikumat uurimist tuli välja, et peamise geneka aku oli tühi ja seepärast me seda käima ei saanudki ning väiksema geneka kütusepump oli omadega õhtal, mistõttu tilkus sinna kütust vahetevahel ainult gravitatsiooni tõttu. No selge. Lõpp hea, kõik hea – elekter on jälle olemas. 😀

Sellel ajal kui kogu see trall käis suutsime klientidele hommikusöögi valmistada ja serveerida, lahkujad välja registeerida, paberitööd teha ning tubade ja restorani korisusega alustada. Selline oli minu reede hommik, et teile lihtsalt aimu anda. 🙂

Reede õhtu seevastu oli jällegi rahulik, kuna restorani me ei avanud. Läksime hoopis Coconut Beachile jalutama ja klõpsutasin ka mõned pildid.

Tagasiteel koju otsustasin lõpuks pilti teha erinevatest liiklusmärkidest, mis siinpool jõge on kenasti ära “tuunitud” ja keegi neid meie siinoleku aja jooksul ära parandanud ka pole. 😀

Nädalavahetus on meil täiesti vaba ja nii tahtsime täna midagi teha, et siinsest keskkonnast puhkust saada. Otsustasime minna Tranquility kose äärde jälle, et seal seekord veidi rohkem aega veeta, ujuda ja pikniku pidada. Ilm oli imeilus, küll veidi tuuline, aga seal metsavahel see endast tunda ei andnud. Veetsime seal vist kokku kaks tundi, milles suurema osa olime täiesti üksi. Käisime ujumas ja vedelesime päikese käes ning otsustasin, et see on vist hetkel minu lemmikkoht – seal on alati nii mõnus ja rahulik ning vähe inimesi. 🙂

Hiljem käisime veel Port Douglases poes, kuna lähme järgmisel reedel minu sünnipäeva puhul Cairnsi ja avastasime, et meil kummalgi pole mitte midagi viisakat selga panna, millel poleks auke või valgendi plekke. 😀 Pikki pükse ja pluuse ei hakka +30 kraadiga ju ka selga ajama ja nii saingi endale lihtsa musta kleidi ning Isaac omale viisaka lühikese triiksärgi ning püksid ja jalanõud. Lisaks avastasime, et jõuluasjad on juba kenasti saadaval ja kampaania käimas, juhuks kui kellelgi juba kohe vaja on?! 😀 Enne koju minekut käisime veel Wilsonit iseteeninduses pesemas ja nii meie laupäev läbi saigi. 🙂

 

Categories: Austraalia, Daintree, Port Douglas, Queensland | Sildid: , , | Lisa kommentaar

Navigeerimine

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Google photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google kontot. Logi välja /  Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

%d bloggers like this: