Piparkook

Piparkoogitaigen seisis ilusti umbes nädala külmkapis ja tuli kohe eriti maitsev seekord. Paar päeva tagasin võtsin lõpuks kätte ja kukkusin küpsetama. Kahjuks olid mul sel korral käepärast üsna väikesed vormid ja ei tea kas see oli ka üks põhjustest lisaks kuumale ilmale (köögis pole aknaid, ainult sääsevõrgud, seega seal on alati sama temperatuur, mis õues), aga juba algusest peale kiskus see värk veits nihu. Kuidagi ma need koogid ikka ahjuplaadile sain ja ahju pistsin. Tavaliselt piisab 5 minutist 200 kraadi juures, aga seekord läks vaja vähemalt 15 minutit ja isegi siis olid nad kohati nätsked. Passisin siis peale ja hoidsin neid kauem, kuniks said enam vähem kobedad. Isaac oli jumala sillas muidugi, talle meeldivadki pehmemad piparkoogid. 🙂 Minu jaoks on õiged ikka korralikult krõmpsuvad. Lasin kookidel siis taheneda külmkapis ja eile võtsin kätte nende kaunistamise. Glasuuri tegemine oli samuti omaette ooper, kuna kuuma ilma tõttu ei tahtnud seegi taheneda ja kõik võttis kordades kauem aega, kui muidu. Piparkoogid said igatahes glasuuriga kokku mätserdatud, mingit kunsti sealt välja ei tulnud kahjuks. 😀 Osa andsin vabatahtlikele ja ülejäänud jäid meile. Maitselt on nad väga head kokuvõttes, aga liiga palju vaeva läks sellise lihtsa ettevõtmise peale. 2 kg taignast sai täitsa paraja koguse muideks, kuna omajagu läks raisku ka protsessi käigus. 😀 Ups.

Kuna mulle jõulud on alati meeldinud, siis proovin seda meeleolu ikka üleval pidada, aga seda on kohati ikka üsna raske teha sellises kliimas. 😀 Hõõgveini tahaks ka teha jälle, aga ei tea kas tasub, kuna kuumaga ei tõuse käsi kuumade jookide järele. Äkki peaks hoopis sangriat tegema, et seda siis Jõululaupäeval päikese käes jääga luristada? 😛 Muidu on meil kingid pakitud ja kenasti pisikese kuuse ümber seatud ning nüüd tuleb veel viimased 2 tööpäeva üle elada ja siis saab nädal aega puhkust.

Detsembri lõpus ja jaanuari alguses on meil täitsa arvestatavalt broneeringuid, mis on jälle ühest küljest hea, sest aeg läheb kiiremini. Praegu ongi selline hapukurgi hooaeg natuke, et üks-kaks majakest siin-seal – tööd tuleb samamoodi teha nagu muidu, aga ootamist ja tühja passimist on palju rohkem. Omaniku siin käik oli samasugune, et käisime põhilised asjad temaga läbi, aga ülejäänud aja istusime tagumikke laiaks ja rääkisime maast ja ilmast. 😀

Kuidas teie jõuluaeg möödub? 🙂

Categories: Daintree, Queensland | 4 kommentaari

Navigeerimine

4 thoughts on “Piparkook

  1. Oh, nii raske on siin kliimas jõulutunnet tekitada. Meil andis palju juurde tulukeste üles riputamine õue 🙂 Piparkoogitaigen istub mulgi külmikus ja ausalt öeldes ei taha mõelda veel selle tegemisele 😀 😀

  2. Mulle ka meeldivad krõmpsuvad piparkoogid, aga millegipärast kõik mis ma tellinud olen on sellised pehmekesed 😀
    Minu jõuluaeg möödub nt nii et täna käisin ja ostsin Vene poest toitu jõuludeks. Sai ostetud verivorsti, praekapsast, heeringat ja pelmeene 😀 😀 verivorst näeb natukene kahtlane välja aga ma väga loodan et maitse on ikka ok, kui ei ole siis on natuke nadi värk!

    Maja kaunistatud ei ole, aga ma usun et jõuab veel. Pole lihtsalt seda õiget tunnet sees, kahjuks.

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Google photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google kontot. Logi välja /  Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

%d bloggers like this: