Paberimajandusest ja reisiootusest

Kui räägitakse, et Eesti on e-riik, millega ma kindlasti ka nõustun, siis tuli mulle üsna suureks üllatuseks, et ka Uus-Meremaal on täitsa arvestatav e-teenindus olemas. Avastasime, et Isaaci pass kaotab kehtivuse vaid paar kuud peale meie Euroopa reisi veebruaris, seega tuli talle uus pass organiseerida. Teadsime, et Austraalias olles peaks seda saama posti teel teha, aga kiire otsing näitas, et ei pea isegi toast lahkuma ja kõik saab Internetis korda ajada. Oli vaja vaid ankeet täita; sisestada tunnistaja passiandmed, kes pole lähisugulane, ei ela taotlejaga koos ning on Uus-Meremaa kodanik; teha ise passipilt ning maksta tasu, mis oli kuskil 100 NZD ringis (ca 60 EUR). Läks umbes nädal, kui anti teada, et kõik on sobiv ja kahe päevaga oli pass kulleriga ukse taga! Isegi siin džunglis! Wow, milline teenindus!

Oleks see kõik ka uut Eesti passi taodeldes nii lihtne. 😀 Kuna tahan oma perekonnanime muuta peale abiellumist, siis selleks pean ma:
– laskma oma abielutunnistuse apostillida, mida saab teha vaid osariikide pealinnades – seetõttu on meil enne Eestisse lendamist päev Brisbanes, et see korda ajada
– taodelda Eestis olles uus pass uue nimega ning lasta see saata Austraaliasse
– oodata teadmata aja, millal pass Austraaliasse saabub ning sellele järgi lennata Canberrasse või Sydneysse, kuna keegi teine sellele järgi minna ei saa ja postiga ei saadeta

Õnneks teiste dokumentidega nii palju jändama ei pea. Olen ju siiani oma Eesti lubadega sõitnud, ilma ühegi probleemita. Lääne-Austraalias elades oleks saanud need kohalike vastu ümber vahetada, kuid seal elades olin liiga noor – peab olema üle 25. aasta vana. Tasmaanias oli vanust piisavalt, aga tuli välja, et nemad seal Eesti lube sedasi ei tunnista – Eesti maanteeamet väidab vastupidist, keegi peaks neile ütlema. 😀 Nüüd Queenslandis elades on vanust piisavalt, aga arvasin, et siin lube vahetada jällegi ei saa, kuna Eesti maanteeamet sedasi väitis. Igaks petteks kontrollisin kohalikku infot ja tuleb välja, et ikkagi nüüd juba saab! Läksin tagasi Eesti lehele ja nägin, et infot on seal viimati uuendatud 2012. aastal, see seletab nii mõndagi. 😀 Pean ükspäev lihtsalt kätte võtma ja vajalikud dokumendid välja otsima ning kui linna minek, siis politseijaoskonnas asja korda ajama.

Ootame õhinaga juba Eestisse tulekut, aeg läheb õnneks kiiresti. Lennupiletid ja reisikindlustus on ostetud, majutused organiseeritud ning nüüd on kindel, et käime ka Peterburis ära. 🙂 Isaac on juba ammu soigunud, et tahaks Venemaale minna ja ma olen ainult Moskvas käinud ning õnneks käivad veebruaris ka need 72h viisavabad kruiisid, seega ajangi praegu neid asju. Nii põnev – tore on, kui on midagi oodata. 🙂 Loodetavasti ei külmu me kringliks!

ENCHANTING-ST.PETERSBURG3

Isaaci vend lahkus eile ja täna saabuvad meile uued vabatahtlikud – noor paar Saksamaalt. Loodetavasti läheb nendega hästi ja neist on ka abi, sest järgmine nädal on päris kiire graafik jälle. Õnneks tuleb pühapäeval ka omanik oma sõbrannaga siia, seega abikäsi peaks olema küll.

Categories: Daintree, Eesti, Queensland | Lisa kommentaar

Navigeerimine

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Google photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google kontot. Logi välja /  Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

%d bloggers like this: