Vähem vihkamist, inimesed!

Vahepeal, 19.septembril, möödus 3 aastat päevast, mil sai esimest korda jalg Austraalia pinnal, Perthis, maha pandud. Ma poleks elu sees osanud ette kujutada, et elan 3 aastat hiljem keset džunglit ja olen abielus. 🙂 Aga mitte sellest ei tahtnud ma täna tegelikult kirjutada…

Eestist eemal olles olen täiesti ära harjunud siinsete kommete ja eluga, enam nii väga midagi ei üllatagi igapäevaselt. Pigem on asi muutunud vastupidiseks, hakkab ununema, kuidas kodumaal inimesed olid ja asjad käisid. Nii saingi väikest sorti üllatuse osaliseks, kui panin Eestlased Austraalias Facebooki lehele kuulutuse, et otsime siia omale vabatahtlikke ja kohe kukkus seal keegi hädaldama, et vabatahtlik töö on mõttetu ja mida kõike veel. Eks ma natuke naiivne olin ka, arvates, et minu postitus jääb sealsest tüüpilisest tögamisest kõrvale. Aga noh, lootus sureb ju viimasena?! 😀 Igatahes, siis meenus ikka tõsiasi, et eestlase lemmiktoit on teine eestlane. Õnneks sain toetavaid kommentaare ja laike nii võõrastelt kui ka tuttavatelt, mis oli vägagi südant soojendav.

Samasugune juhtum leidis aset ka Gumtree lehel, kus tavaliselt meie vabatahtlike kuulutust ikka uuendan. Sealt sain anonüümse inglise keelse kirja, kus avaldati taaskord pahameelt vabatahtliku töö üle ja lõppu oli pandud kenasti suurte tähtedega: WE ARE FROM OVERSEAS, WE ARE NOT STUPID! (Me oleme välismaalt, mitte lollid!) Noh, ma siis võtsin ka ikka ilusti aega, et kenasti vastata ja seletada, et vot leidubki ikka maailmas inimesi, kes on nõus vabatahtlikku tööd tegema ja mingit orjalaagrit me siin ei pea ja lõpetasin ka selgitusega, et olen samuti välismaalt ja mitte loll. 🙂

giphy

Need seigad panid mind lihtsalt imestama selle üle, kui palju trolle ikka Internetimaailmas leidub, kes võtavadki aega, et kommenteerida midagi, mis nendele ei meeldi või neid ei huvita või millest nad üldse midagi ei teagi, aga et saaks ainult negatiivsust ja laimu külvata. Kui midagi asjalikku öelda pole, siis hoia suu kinni! Nii on vähemalt mind alati õpetatud ja tuleb kasuks küll see oskus. Ma püüan alati mitte langeda samale tasemele ja vastan põhjendatud arguentidega ning viisakalt. Mis siis, et ilgem tahtmine oleks samamoodi plähmida, mida sülg suhu toob, eksole…

Vähem vihkamist, inimesed! 🙂

Categories: Austraalia, Daintree, Eesti, Queensland | 4 kommentaari

Navigeerimine

4 thoughts on “Vähem vihkamist, inimesed!

  1. Hihi, päris hea, aga eks kõik on tõsi mis kirjutasid. Ma tuleks heameelega vabatahtlikuks, ausalt ka! Aga noh ilmselgelt on praegu liiga palju neid põhjuseid miks ma ei saa seda teha, aga never say never 😀

  2. kaija

    Ära lase ennast häirida kurjadest kommentaaridest! Kinnise maailmavaatega inimesed! Jätkake samas vaimus, Tublid olete! Kallid Belgiast

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Google photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google kontot. Logi välja /  Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

%d bloggers like this: