Torupillid ja pingviinid

Juba mõnda aega on Cataract Gorge’i bassein avatud ja alati on seal palju lapsi ja peresid aega veetmas. Ühel õhtul, taaskord oma rada kõndimast naastes, oli ilm nii palav ja bassein inimestest peaaegu tühi, mistõttu otsustasime sinna lihtsalt sisse karata. Isaac läks ees, mul võttis natuke aega, aga ujumas on sel hooajal lõpuks käidud. 😀 Riietega ja küllaltki kiirelt, aga tehtud siiski.

Meie majast üle tee asub City park, mille kaudu hotelli tööle ja koju jalutan. Ohutuse mõttes ma sinna küll peale pimedat ei lähe ja pubist koju kõnnin alati mööda tänavat, pargi kõrvalt.  Teisipäeval plaanisin peale tööd takso võtta, kuna ilm oli küllaltki vihmane, aga otsustasin siiski jalutada. Pargist möödudes kuulsin torupilli muusikat ja kiikasin siiski kiirelt parki, et näha, mis toimub. Nii leidsingi kaks Šoti rahvariietes meest keset parki torupille puhumas. Iga päev sellist vaatepilti seal küll ei kohta. 😛

Kolmapäeval suundusime rannikule Low Head’i kalale ja otsustasime jääda kauemaks, et minna õhtusele pingviinituurile, lisainfo siin. Nimelt elavad seal mitmed pingviinikolooniad, täpsemalt Little Blue Penguin ehk kääbuspingviinid. Neid leidub vaid Austraalias ja Uus-Meremaal ning nad on ainsad, kellel on sinised suled seljal. Pikkust jagub neile vaid 30cm jagu. Tuur maksis täiskasvanule $17.50 (ca 11EUR) ja kestis 1h 15 min. Algul suundusime randa, kus siis päikeseloojangul hakkasid pingviinid üksteise järel vaikselt merest väljuma, et õhtuks koju oma partnerite ja laste juurde minna. Vabatahtlikud, kaasa arvatud mina, said seista jalad harkis nende teel, et siis pingviinid jalge vahelt läbi saaksid kõndida. Päris naljakas oli see. 🙂 Tegelased ei lase end kahjuks või õnneks inimestest peaaegu üldse häirida, nii saab neile ikka väga lähedale minna. Nägime kuidas nad oma poegi söötsid ja kallimatega isegi õrnusi vahetasid. 😛 Kahjuks sai meie GoPro-l aku tühjaks, kuid Isaac tegi oma telefoniga mõned videod, mille siia hiljem üles proovin laadida. Seniks jagan teiega nende ametlikku videot:

Categories: Launceston, Tasmaania | Sildid: , , , , | Lisa kommentaar

Navigeerimine

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Google photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google kontot. Logi välja /  Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

%d bloggers like this: