Kokandusnurk

Olen viimasel ajal liiga palju Lifestyle Food kanalit vaadanud, just saateid erinevate küpsetiste kohta, mis endalgi näpud kokkamise järgi sügelema pannud. Kuna koduseid maitseid igatsen ka päris tihti, siis valmisidki möödunud nädalal vanad head kaerahelbeküpsised. 🙂 Isaac maitses ja kiitis heaks, aga pean tunnistama, et enamus neist kadusid ikka minu kõhtu. 😀

Jäänused 1 kilogrammist küpsistest. :D

Jäänused 1 kilogrammist küpsistest. 😀

Ühel päeval avastasin poest mannat, mis muidugi kohe toidukorvi tee leidis, et saaksin mannavahtu teha. Olin päris üllatunud seda leides, kuna ega peale pasta, riisi ja kaerahelveste midagi muud väga valikus pole poes. Ma pole varem kunagi ise mannavahtu teinud ja tuleb tunnistada, et arenguruumi on, aga kokkuvõttes valmis suur kausitäis roosamannat, mida Isaac ka hea meelega sõi ja maitses täitsa nagu kodus. 🙂

Jõhvika- ja mustsõstra siirup ning manna (ingl. k. semolina)

Jõhvika- ja mustsõstra siirup ning manna (ingl. k. semolina)

Roosamanna

Roosamanna

Mannavahtu tehes mõtlesin, et võiks järgmisena äkki kisselli kohupiimaga proovida teha? Head kohupiima siin ju pole, aga saaks hapukoore/kodujuustu/ricotta vms seguga katsetada näiteks.

Musta leiba tahaks ka. Koguaeg. Saiamajandus on nii igav ja üksluine! Hea õnne korral leiab poest midagi sepikulaadset, aga see on ka kõik. Niiet, võite mulle musta leiba saata. 😀 Olen kuulnud, et lastakse piirist läbi küll ja tihti pole ka halvaks läinud. Või peaks ise küpsetama? Kuigi mul pole õrna aimugi kuidas ja kust ma saaksin juuretist?

Kurat, peab selle kanali vaatamise lõpetama.. 😀

Categories: Launceston | Sildid: , , | 4 kommentaari

Navigeerimine

4 thoughts on “Kokandusnurk

 1. kaija mihkelson

  Vene ja poola kogukonnad on igal pool päris iseseisvad. Mina ostan siin musta leiba , tatart ja isegi pelmeene vene poest. Eesti oma on loomulikult parem aga asi seegi. Ise leiva küpsetamist proovisin ka – ei ole mässamist väärt kui ainult üksi sood.

  • sirliniidas

   Kahjuks on Launceston’is esindatud peamiselt Aasia kogukonnad ja pole päris suurlinn, et leiduks vene poode. Aga tatart neil vist isegi peaks olema, pole veel uurinud. 🙂

   Sellega seoses meenus, et perearst on mul venelanna, peaks uurima temalt. 😀

 2. Tühja kõhuga ei ole tore selliseid postitusi vaadata…

  • sirliniidas

   😀 Huvitav on see, kuidas Eestis olles ei vaadanud nn vanade klassikute poolegi ja hing ihkas tihti mõne uhkelt kõlava välismaise desserdi järele, kuid eemal olles ihkab süda ikka kodust ja tuttavat maitset. 🙂 Saiavormi igatsesin isegi alles hiljuti!

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Google photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google kontot. Logi välja /  Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

%d bloggers like this: