Tsirkust ja leiba

Kahjuks millestki nii põrutavast nagu Evelin Ilvese musiskandaal mul kirjutada pole, kuid eks teada on see, et rahvale on vaja tsirkust ja leiba. Nii leidis Isaac tööl puid lõhkudes skorpioni ja viis selle leti taha, et kliente lõbustada James Bondilikult shotte tehes, skorpion käel istumas. Peale tema julges seda trikki teha veel kaks klienti, aga põnevust jagus kõigile terveks õhtuks. Muidugi oli vaja tegelane meile koju tuua taaskord (eelmisest skorpionist kirjutasin siin) ja sama trikk uuesti sooritada, et saaksin selle üles filmida. 😀 Poisid ja nende lollused. Muretseda pole vaja, Austraalias leiduvad skorpionid inimestele eluohtlikud pole. Isaac võrdles sutsakat mesilase nõelamisega valuskaalalt, mis pärast pikalt sügeleb.

maxresdefault

Oleme ammu plaaninud kohalikku kasiinot kaema minna ja neljapäeval uurisin nende kodulehte, kui avastasin, et samal õhtul esineb seal Kevin Bloody Wilson. Tegu on ühe kuulsaima Austraalia koomiku/laulukirjutajaga, kes kasutab oma rasket Austraalia aktsenti ja stiili. Ta ei esine ei raadios ega teles, kuid on saavutanud täieliku kultus-staatuse. Tema kodulehe leiab siit. Isaac’il on osad tema laulud olemas, mistõttu olin mõneti kursis millega tegu ja olin nõus huvi pärast teda kaema minema.

Olin küll skeptiline, kuna olen paari koomikuga Pier’is töötades kokku puutunud ja ei ole Austraalia huumorist üleüldiselt väga vaimustuses. Naljad on alati labased, “jalaga p*rse” stiilis ja keerlevad vaid ümber teatud kehaosade ehk mida ropum, seda naljakam.

Show avas tema tütar, Jenny Talia, kodulehte näeb siit. Lavale ilmus korpulentne blond neljakümnendates üleni nahas ja leopardimustris naine, kitarr kaelas. Hääl oli tal kui kõige hullemal suitsumehel kunagi. Pooletunni jooksul tulid esitusele ropud “laulud”, üks räigem, kui teine, mille vahele rääkis “elulisi” seiku ja nalju. Paar korda oli nagu naljakas, aga mitte eriti. Rahvas muidugi hullus. Stiilinäide siin:

Kevin Wilson ise oli õnneks palju leebem. Laulud olid tihti ikka vaid ühel teemal, kuid lood, mis sinna vahele rääkis, olid tõesti isegi naljakad. Rahvas hullus taaskord, nalju ja laule teati kaasa hõigata ja no muidugi pidid just meie taha sattuma 3 hobust, kes vahetpidamata kõigele kaasa hirnusid ja räuskasid. Kohati nii kõvasti, et ma mitte midagi ei kuulnud, mis lavalt kostis. Hingasin aga sügavamalt sisse ja proovisin mitte närvi minna. 😀 Wilson’i repertuaari kuuluvad näiteks järgmised hitid:

  • “It Was Over (Before It Began)” – video siin.
  • “D.I.L.L.I.G.A.F ehk Do I Look Like I Give a F*ck?” – video siin.
  • “Kev’s Lament (Should I F*ck on First Dates)” – video siin.

Veel üks nüanss, mille tõttu võib-olla osad naljad mööda jooksid on just see Aussie släng. Olen sellega üpriski tuttav, eriti kuna Wilson on Kalgoorlie’st pärit, mistõttu on paljud väljendud Esperance’st ja Lääne-Austraalia osariigile omaselt tuttavad. Inglise keelega samuti probleeme pole, kuid mõne koha peal oli mul küll vaid üks suur küsimärk otsaees. 😀 Eks see ole ilmselt sama, kui panna kohalikud Kreisiraadiot või Tujurikkujat vaatama.

Kokkuvõttes jäin rahule, et käisime, midagi teistsugust. Võtsin seda kui kohaliku kultuuri kogemust. 😀 Country Club Tasmania ehk kasiino kompleks oli ise ka ilus, mitte eriti suur, kuid piisav. Mängisime veidi blackjacki ja veetsime mõnusa õhtu. 🙂

IMG_20140821_205930

Categories: Launceston | Lisa kommentaar

Navigeerimine

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Google photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google kontot. Logi välja /  Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

%d bloggers like this: