Tasmaania idarannik

Siiani oleme avastamas käinud Launceston’i ja selle ümbrust, kuid kolmapäeval otsustasime sõita hoopis idarannikule, millest palju head kuulnud olime. Kuna munesime hommikul liiga kaua, siis jäi start alles pärastlõunasse, mistõttu eriti pikalt avastada ei saanud. Ei lasknud aga sellest ennast heidutada, kuna ainuüksi sõitma minek on huvitav siinse maastiku tõttu, igal pool on midagi vaadata.

Võtsime sihtpunktiks Freycinet Rahvuspargi ja Coles Bay, mis asuvad Great Oyster Bay lahe ääres. Peatusime Coles Bay linnakeses, kus veetsime paar tundi erinevates kohtades kala püüdes. Ümbrus oli tõesti ilus ja kindlasti veel vägevam rahvuspargis, kuhu seekord ajanappuse tõttu minema ei hakanud. Jätame selle suveks, kui ilmad soojemad ja saab korralikult matkama minna.

Tagasiteel oli juba pime ja sellega kaasnevad loomad, kes iga kurvi taga teed proovivad ületada. Oleme siiani päris osavalt suutnud kõikidest wallabidest, jänestest, opossumitest ja pademelonitest (wallabi väiksem versioon, vaata siit) kõrvale põigata, kuid seekord nii hästi ei läinud ja sõitsime millelegi otsa. Esmasel vaatlusel tundus nagu oleks tegu Tasmaania kuradiga, kuid antud loomal olid täpid, mida kuraditel pole. Kiire googeldus ja tuli välja, et tegu on Tiger quoll’iga, kes on Tasmaania kuradi kauge sugulane. Pilti näeb siit. Kahju, aga pole midagi teha, siinsete teede tõttu pole tihti ruumi kuhugi põigata ilma enda elu ohtu panemata. Läksime tagasi ja tegime kindlaks, et loom ei piinleks ja tõstsime ta tee äärde.

Categories: Tasmaania | Lisa kommentaar

Navigeerimine

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Google photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google kontot. Logi välja /  Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

%d bloggers like this: