Halloo kosmos! Halloo maa!?

Tundub, et elu on kuidagi jälle vaikselt oma rutiini tiksunud, et ei olegi millestki põrutavast kirjutada. Kohaneme oma uues kodus, täna sain mahti oma kohvri korralikult lahti pakkida lõpuks ja nüüd on veel mõned pisiasjad vaja muretseda ning ongi mõnus olemine. 🙂

Muidugi kaasneb kolimisega omajagu sagimist. Siinmail üüripinnale kolides antakse kinnisvarabüroo poolt condition report, kuhu on märgitud info kogu elamise kohta: kas kuskil midagi katki, kui korralikult kõik koristatud on, mitu nuga ja kahvlit on köögisahtlis jms. Üürnik käib omalt poolt kirbukammiga selle listi läbi ja lisab omapoolsed kommentaarid. Meie näiteks leidsime ahjust vanu friikartuleid, mis ikka ei vasta “puhta” pliidi mõistele. Lisaks kobrutab paarist kohast linoleum üles, vetsupaberi hoidik logiseb ja mis kõige olulisem – pesumasin/kuivati ei tööta korralikult. Tolmused ribikardinad või aknad võivad kõlada tühisena, aga kirja tuleb panna iga pisemgi detail, kuna selle raporti põhjal vaadatakse elamine lepingu lõpus üle ja otsustatakse, kas saad oma bond’i ehk deposiidi raha tagasi täies ulatuses, osaliselt või üldse mitte. Tore on ka see, et kõik probleemid lahendatakse kinnisvarabüroo poolt ja korteri otsese omanikuga ei puutugi kunagi kokku (kuna üüri maksmine käib samuti neile).

Nii ma siis sättisingi end täna hommikul mugavalt diivanile, et oodata remondimeest, kes kella 9 ja 12 vahel pidi tulema pesumasinat parandama. Õnneks saabus ta veidi enne kella 10 ja mõne minutiga oli viga kõrvaldatud – raportis oli kirjas, et pesumasina filtrid ja torud on äsja puhastatud, ega ikka ei olnud küll.

Plaaniväliselt külastasid mind pärastlõunal taaskord töömehed. Nimelt avastasin rahulikult diivanil telekat vaadates, et kui Isaac üleval dušši all on, siis tilgub vesi läbi lae elutoa vaibale. Enne pole seda juhtunud, seega kiirelt kauss alla ja kõne kinnisvarabüroosse. Vähem kui tunni aja pärast olidki onud kohal ja poole tunniga oli probleem lahendatud. Muhedad sellid olid, viskasid nalja ja oleksid enne minu juurde jõudmist peaaegu naabri töökorras dušši ära parandanud, kuna eksisid korterinumbriga. 😀 Nüüd on jäänud veel kolmapäevane remondimehe külastus, kui saab parandatud vetsupaberihoidja ja kobrutav linoleum.

Aga ega sellega sagimised veel ei lõppe. 😀 Novembris kirjutasin Esperance’s majja kolides Telstra saagast ja kui naiivselt arvasime, et teenuse ühelt aadressilt teisele viimine peaks olema lihtne, siis eksisime ikka täiega! Esiteks, et teenus Esperance’s üldse katkestatud saaks, tuli teha kuskil 4 pikka telefonikõnet, millest esimeses kolmes ei saanud operaator aru, mida me soovime. (Telstra kasutab odavat tööjõudu Aasias, kuhu kõned suunatakse.) Peale paarinädalast jauramist saime siis teenuse seal katkestatud ja Ross sai lõpuks oma teenused ühendatud. Tahtsid meile veel surada igasugu tasusid, millest kategooriliselt keeldusime ja mis ka kadusid, kui lubasime teise pakkuja juurde minna.

Et oma närve säästa, tellisin teenuse ühendamise siinses kodus neti teel. Lubati tagasi helistada ja üle kinnitada, aga kõik pidavat korras olema ja eelmisel reedel pidi tehnik tulema. Jõudis kätte neljapäev ja ei mingit kinnitust. Helistasime siis jällegi ise, seekord saime rääkida toreda Tasmaania neiuga, kes meid õnneks mõistis ja oli väga professionaalne. Selgus “tore” tõsiasi, et nende andmebaasis pole mingit jälge põhimõtteliselt mitte millestki ja et teenus on hoopiski lõplikult katkestatud. Minge pekki! Isaac ei suutnud sellel hetkel enam keelt hammaste taga hoida, mistõttu võtsin ma üle ja veetsin kena poolteist tundi telefoni otsas. Õnneks saime asjad nii kaugele, et leping siiski jätkub, mitte ei alga algusest (liituma peab 24 kuuks) ja mingeid lepingutasusid meie järgmisele arvele ei lisandu.

Aga ka see pole veel kõik! 😀 Telefoniühendus pidi hakkama toimima neljapäevast, Internet 14.augustist. Hakkasin mina siis õhinaga telefoni ühendama ja mida ei leia on telefonipistik. Käisime terve elamise läbi ja no mida ei ole, seda ei ole. Jälle kõne Telstrasse, et leppida kokku tehniku aeg, kes tuleb ja pistiku seina organiseerib. (Muidu oleks saanud ise telefoni ja neti ära ühendada ilma tehnikuta.) Kõige varasem aeg oli pakkuda 15.augustiks ehk nädal hiljem. Mis seal ikka, tuleb oodata. Kuigi tahaks kogu selle kupatuse jätta kus see ja teine… Lisaks ootan neilt kõnet tänase-homse jooksul, et leppida kokku teise tehniku aeg, kes tuleb ja Foxtel’i (tasulised telekanalid) ära ühendab, kuna see ei ole otseselt Telstra teenus. Kaua võib!

Appi, arvasin, et pole millestki kirjutada, aga vat mis romaan kirja sai pandud. 😀 Oleme tagasi trennilainel, mis peale kaalu ostmist on vältimatu! Õnneks on ilmad enam vähem ilusad olnud ja kuigi on meil kesktalv, on nädala jooksul paljud puud ja põõsad õide läinud ning maja ees ja jooksurajal on nii palju nartsisse! 🙂 Pildimaterjali jagan ilmselt järgmises postituses.

Categories: Launceston | Lisa kommentaar

Navigeerimine

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Google photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google kontot. Logi välja /  Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

%d bloggers like this: