Aga mis Sinu nimi on? Nipitiri!

Olin juba vaikselt unustamas, kui tüütu on uues kohas uutele inimestele enda tutvustamine. Nimelt ei paindu inglise keelt kõnelevate inimeste keel minu nime mitte kuidagi õigetmoodi hääldama selles leiduva kaashäälikuühendi tõttu ja nagu ülikoolis õpitud sai, siis ei peagi nad meie moodi R tähte hääldada oskama. Austraaliasse saabudes pidasin plaani kasutada Sirli asemel Shirley‘t, aga see idee maeti õnneks eos maha, kuna tegu on siinmail vanema daami nimega nagu meil Ilme või Malle või midagi taolist. 🙂

Täpselt enam ei mäletagi kuidas, aga üsna kiirelt hakati mind Lake Grace’s kutsuma hoopis Söörli‘ks. Ei kõla just kõige kaunimalt, aga mind eriti ei häirinud ja nii ta külge jäigi. Mida ma muidugi alguses ei teanud, et samamoodi kõlab ka omadussõna surly, mis eesti keeles tähendab tõre, pahur, tusane ja torsakas ning seitsmest pöialpoisist oli Pahura nimi just Surly. No mis seal ikka, las ta olla, jääbki inimestele meelde! 😀

grumpy-dwarf-300x287

Tavapärane tutvusring näeb välja umbes selline:

“Tere, minu nimi on Sirli (Söörli).”
“Shirley? (Šhöörli)”
“Ei, ei, Söörli, s-ga alguses, ilma h-ta.”
“Kuidas seda kirjutatakse?”
“S-I-R-L-I”
“Ahaa, selge, Söörli.. loodetavasti pole Sa päriselt surly (tõre ja pahur), hehe..”

Olenevalt inimesest ja kohast ehk nende joobeastmest ja müratasemest näiteks pubis, lisandub tuvusringile veel etappe, kus kohe ei kuulda, et mis see nimi siis ikka täpselt oli, kas Sarah või Sonja või hoopis midagi muud. Ja üldjuhul järgneb ka küsitlus minu päritolu üle ning vahel, kui viitsimist on, proovin nalja mõttes õpetada, kuidas mu nime õigesti hääldada. Sellel on tavaliselt kaks tulemust: Silly (tõlkes rumaluke, totakas) või Siri (iPhone’i häälkäsklusel toimiv rakendus). 😀

Pidasin vahepeal plaani adopteerida täielikult uus ja inglise keelne pseudonüüm endale, aga ei ole meelepärast leidnud ausalt öeldes ja ei taha oma nimest päris lahti ka öelda. 🙂 Las ta siis olla Söörli, ongi huvitavam inimestega tutvuda ja jututeemat jätkub ka kauemaks.

Tööl läheb hästi, olen hakanud kaosega harjuma ja nii segane enam ei tundugi kõik. Eile tegin esimese vahetuse ka Irish’is, meeldis isegi natuke rohkem, kui Manhattan’is, just seetõttu, et vähemalt on kliente keda teenindada, mistõttu möödub aeg kiiremini. Hakkangi ilmselt mõlemis kohas vahetusi tegema, vastavalt vajadusele. Homme olen esimest korda Irish’i restoranis, Shamrock’is, kus on niiöelda treeningpäev. Suurt ettekandja kogemust mul pole, aga T (Irish’i manager) ütles, et kui tunnen et ei meeldi ja ei taha, siis nad mind sinna ei sunni. 🙂 Olen praegu täitsa avatud sellele, kuna vaba aega on kuidagi palju nagunii, parem siis võtan rohkem tunde ja teenin raha niisama passimise asemel. Hoian muidugi samal ajal koguaeg silma peal ka tööpakkumistel, kuna ei ütleks päevatööst ära.

Tavaline reede õhtu Manhattan'is

Tavaline reede õhtu Manhattan’is

Isaac Irish'is

Isaac Irish’is

Üürikodu otsingud on jõudnud nii kaugele, et täna viisime kahte kohta avaldused sisse. Ross sai juba kõne, kuna ta meie üks soovitajatest, seega lähipäevil peaks vastused käes olema.

Categories: Lake Grace, Launceston | 4 kommentaari

Navigeerimine

4 thoughts on “Aga mis Sinu nimi on? Nipitiri!

 1. Nähes ühel pildil sõna Kilkenny siis lihtsalt pean ära mainima, et elan ise Iirimaal linnas nimega Kilkenny 😀

  • sirliniidas

   Jaa, töötame ju The Irish’is, Guiness ja Kilkenny peavad loomulikult esindatud olema. 🙂
   Piilusin Su blogi peale eelmist kommentaari ja proovisin kokku panna, kas tean, kellega tegu.. Vist mitte? 🙂

 2. Ma Sind ei tea, tuleb vist öelda et kahjuks ei tea, aga kuna Eesti on väike siis ei imestaks kui siiski leidub ühiseid tuttavaid või tuttava tuttavaid 😀

  • sirliniidas

   Tore, et minu blogi ka peale mu pere ja sõprade kellelegi huvi pakub! 🙂

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Google photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google kontot. Logi välja /  Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

%d bloggers like this: