London

Neljapäeva hommikul olime varakult üleval, et koos Haley’ga metrooga kesklinna sõita ja temaga koos hommikust süüa, enne kui ta tööle läheb. Kõhud täis, suundusime meie St. James’s parki, mis on tuntud oma oravate poolest. 🙂 Tegime neist miljon pilti ja minu nunnumeeter oli küll põhjas. 😀 Edasi liikusime Buckinghami palee juurde, et vaadata vahtkonna vahetust.

Lisaks pean mainima, et esimesel kahel päeval oli Londonit tabanud kuumalaine, seega saime uuesti endale särgid selga päevitatud (Pariisis samamoodi) ja ma olin õhtuks näost punane nagu peet. 😀

Järgmisena viis tee meid 10 Downing Street’ile, kus asub peaministri kabinet; Westminster Abbey ja taaskord Big Ben’i ning Houses of Parliament’i juurde. Jalutasime üle silla London Eye poole, kus otsustasime, et ostame terveks päevaks paketi, millega saame erinevaid muuseume ja atraktsioone külastada.

Valisime paketi, mis koosnes neljast erinevast kohast ja neist esimesena külastasime Sealife akvaariumi. Täitsa tore oli, ilmselt üks parimaid selliseid kohti, mida külastanud olen. Eriti meeldis mulle raide osa, kus sai neid nii lähedalt vaadata ja nad pistsid oma ninad isegi veest välja, et meid uudistada.

Järgmisena ootas meid kohe London Dungeon, mille kohta esialgu ei osanudki nagu midagi arvata. Mõtlesime, et tegu on ilmselt hirmsa muuseumiga, aga eksisime. Kokku pandi kuskil 20 pealine grupp ja meid kõiki haarati kohe vaatemängu kaasa ehk siis näitlejad erinevates ruumides rääkisid meile erinevatest hetkedest Londoni ajaloos elades ise oma rollidesse lõpuni sisse.  Näiteks piinakambris pandi mind puuri ja kohturuumis kutsuti erinevaid inimesi kohtupinki kuritegude pärast, mida nad sooritanud on. 😛 Lisaks oli vahepeal sõit solgivee kanalis, kus saime päris märjaks ja see hais oli ka päris vastik. 😀 Lõpuks “poodi meid kõiki üles” ehk siis pandi atraktsioonile, kus langesime päris mitu meetrit. Ei taha kõike ära ka rikkuda nende jaoks, kes sinna kunagi minna tahavad, seega minge vaadake ja kogege ise. 😉 Mulle väga meeldis, oli piisavalt õudne, aga samas ka huvitav ja naljakas. 🙂

Peale Dungeonis käimist oli meil veidike aega laevasõiduni Thames’i jõel, seega kõlgutasime niisama jalgu jõe ääres ja vaatasime tänavaesinejaid. Laevasõit oli tore, oleme parematel käinud, aga vähemalt saime ülevaate kus mis on. 🙂 Ja ilus päikeseloojang oli ka!

Viimasena oligi aeg minna London Eye peale ja kuna selleks hetkeks oli juba hämar, siis nägime tervet Londonit tuledes. Ilus lõpp tegusale päevale! Või noh, päeva lõpetasime ühes tüüpilises Inglise pubis fish&chips’idega, peale mida lõpuks koju komberdasime (mina polnud võimeline enam ühtegi sammu rokem astuma :D).

Categories: Inglismaa | Lisa kommentaar

Navigeerimine

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Google photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google kontot. Logi välja /  Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

%d bloggers like this: