Wave Rock

Meie õnneks oli pühapäeval ilus ilm ja saime minna Wave Rock’i. Tahtsime Jaimee ka kaasa kutsuda (tüdruk, kes pubi köögis töötab), kuid tal olid kahjuks plaanid juba tehtud. Seega tuli Jaimee asemel kaasa meie naaber Ren. 😀 Mina sain autojuht olla, kuna Merit ei saa oma vahtralehtedega siin sõita, Steven’il pole lube ja poisid tahtsid kesvamärjukest pruukida. 😀 Lake Grace’st sihtpunktini on ca 100 km. Sõit läks ruttu ning tegime peatuse Hyden’is, paar kilomeetrit enne Wave Rock’i, et sealses pubis piljardit mängida. Peale kolme piljardimängu (mille mina ja Ren võitsime) liikusime edasi.

Wave Rock (tõlkes Laine Kivi) on graniidist kalju, mis on 15 meetrit kõrge ja 110 meetrit pikk. Selle laine kuju on tekitanud tuule ja vee koosmõju 60 miljonit aastat tagasi. Ronisime laine all ja peal ja tegime muidugi ka turistidele kohaselt palju pilte. Kivi otsast avanes ümbruskonnale ilus vaade.
Vahepeal käisime kohalikus kohvikus lõunal ning siirdusime edasi Hippo’s Yawn’i ehk Jõehobu Haigutuse kivi juurde. Kivi on saanud oma nime selle järgi, et see sarnaneb haigutavale jõehobule.
Lõpuks sõitsime Mulka’s Cave’i juurde (Mulka Koobas), kes legendi järgi oli ühe aborigeeni naise poeg, kes armastas meest, kellega abielu oli nende seaduste järgi keelatud. Usutakse, et kuna see abielu oli keelatud, siis sündis Mulka kõõrdsilmsena. Mulka kasvas väga pikaks ja tugevaks meheks, kuid kuna ta oli kõõrdsilmne, siis ei saanud ta korralikult jahti pidada. Seetõttu põgenes Mulka oma kooppasse, kus ta sõi väikeseid lapsi. Siiani on koopa lael näha tema käejäljed ja väidetavalt seal ka kummitab.

Tagasiteel Lake Grace’i nägin ka lõpuks ometi ära känguru tee peal. Õnneks märkasin teda aegsasti ja otsa talle ei sõitnud.

Categories: Hyden, Lake Grace, Wave Rock | 1 kommentaar

Navigeerimine

One thought on “Wave Rock

  1. Hästi säilinud. Hea, et Eestis ka selliseid asju näeb.

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Google photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google kontot. Logi välja /  Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

%d bloggers like this: