Perth’i loomaaed

Ilmaennustus pidas paika ning täna hommikuks oli torm vaibunud. Nii seadsimegi lõuna ajal sammud loomaaia poole. Meie juurest on sinna ca 2 km, seega ei hakanud bussi peale raha raiskama ja läksime jala. Pilet maksis 22,5 AUD ja sellega võib terve päeva loomaaias veeta.

Loomaaed ise oli väga armas, pindalalt ilmselt väiksem kui Tallinna loomaaed, kuid igatepidi kihvtim. Põhiliselt tahtsime näha ikka neid loomi, keda Tallinnas ei näe ja esimesena jäidki teele pingviinid.

The Little Penguin ehk kõige väiksem pingviiniliik.

Veel meeldis mulle see, et loomaaed on jaotatud neljaks erinevaks osaks – Aasia, Austraalia, Aafrika ja Lõuna-Ameerika ning iga osa näeb välja siis sellele kliimale vastav.

Kängurud saavad vabalt inimeste juures ringi jalutada. Nägime, kuidas üks känguru leidis maast nätsu ja hakkas seda hoogsalt nätsutama. Tundus, et see polnud tal esimene kord nätsu närida. 😀 Kahju samas. Lapsed jooksid teda kohe katsuma ja ei saanud minagi oma käsi eemal hoida. 😀 Neil on NII pehme karv! Näha oli, et nad on inimestega täiesti harjunud, kuna ei teinud meist väga välja.
Nägime muidugi ära ka koaala, kes valivalt lehti sõi puuokstelt. Hiljem lugesime, et nad ongi valivad sööjad ja igat lehte naljalt suhu ei pista!

Orangutangide juurde sattusime nende söötmise ajal ja nägime, kuidas neile visati jääkamakaid, mille sees olid puuviljad. Targemad neist toksisid neid vastu betoonpõrandat, et puuviljad kiiremini kätte saada. Mitte nii targad neist tagusid neid vastu puud ja neil läks selle söömisega veidi kauem aega.
Nägime ka pingviinide ja paavianide söötmist.

Tegin loomaaias palju videosid, kuid kuna hetkel on mul Interneti kasutus piiratud, siis ei saa neid üles laadida.

Olime loomaaias kuskil 2,5h ja seejärel jalutasime tagasi koju. Paul pidi meiega loomaaias kokku saama, kuid saatis just siis sõnumi, kui olime väravast välja astunud. Ta läks pärast üksi sinna ja ostis omale aastase külastuskaardi, mis maksab ca 80 AUD ning millega saab piiramatu arv kordi aasta jooksul loomaaias käia.

Kodus sõime ja mõtlesime minna jõe äärde istuma, kuid jäime omadega jälle hiljaks, sest läks pimedaks ja õues VÄGA külm. Homme hommikuks lubab ainult 5 kraadi sooja!

Categories: Perth | Lisa kommentaar

Navigeerimine

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Google photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google kontot. Logi välja /  Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

%d bloggers like this: